Opskriften giver 10 bøffer.
Sprøde og krydrede grøntsagsbøffer, der både er fyldige og mættende – og endda helt uden kød.
Denne opskrift er delt af køkkenet på IBA Erhvervsakademiet Kolding, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

Opskriften giver i alt 10 bøffer.
Du skal bruge
- 1 knoldselleri
- 150 g havregryn
- 3 æg
- 100 g revet ost
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 1 tsk. stødt spidskommen (kan udelades)
- Olie til stegning
- Salt og peber
Sådan skal du gøre
- Rens og skær skrællen af knoldsellerien af, inden den rives groft.
- Bland revet selleri, havregryn, æg, revet ost, presset hvidløg, finthakket chili, spidskommen, salt og peber sammen i en stor skål. Brug eventuelt hænderne og ælt det hele sammen til en god, sammenhængende masse.
- Form sellerifarsen til 10 bøffer.
- Varm olien op på en pande og steg bøfferne lysebrune på begge sider.
- Bøfferne er klar til servering.
Tip!
Servér de sprøde selleribøffer som tilbehør eller som en selvstændig hovedret med salat. Skal du stege en større portion, kan bøfferne holdes varme i ovnen. Bøfferne kan fryses og lunes i ovnen eller steges sprøde igen på panden efter optøning.