Selleribøffer

Selleribøffer

Opskriften giver 10 bøffer.

Sprøde og krydrede grøntsagsbøffer, der både er fyldige og mættende – og endda helt uden kød.

Denne opskrift er delt af køkkenet på IBA Erhvervsakademiet Kolding, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

Opskriften giver i alt 10 bøffer.

Du skal bruge

  • 1 knoldselleri
  • 150 g havregryn
  • 3 æg
  • 100 g revet ost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk. stødt spidskommen (kan udelades)
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan skal du gøre

  1. Rens og skær skrællen af knoldsellerien af, inden den rives groft.
  2. Bland revet selleri, havregryn, æg, revet ost, presset hvidløg, finthakket chili, spidskommen, salt og peber sammen i en stor skål. Brug eventuelt hænderne og ælt det hele sammen til en god, sammenhængende masse.
  3. Form sellerifarsen til 10 bøffer.
  4. Varm olien op på en pande og steg bøfferne lysebrune på begge sider.
  5. Bøfferne er klar til servering.

Tip!

Servér de sprøde selleribøffer som tilbehør eller som en selvstændig hovedret med salat. Skal du stege en større portion, kan bøfferne holdes varme i ovnen. Bøfferne kan fryses og lunes i ovnen eller steges sprøde igen på panden efter optøning.