Grøn hummus med grøntsagsstænger

Grøn hummus med grøntsagsstænger

Opskriften giver 10 portioner.

Farverig og velsmagende grøn hummus serveret med grøntsagsstænger eller knækbrød til at stille den lille sult på den sunde måde eller som plantebaseret smørepålæg i madpakken.

Denne opskrift er udviklet af køkkenet på Plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

Opskriften er til 10 portioner.

Du skal bruge

  • 1 dåse kikærter
  • 4 dl ærter
  • 1/3 dl vand
  • 2 spsk. græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-1½ tsk. salt
  • 2 tsk. Tahin
  • ½ spsk. frisk dild
  • ¼ frisk rød chili, uden kerner
  • ¼ – ½ tsk. spidskommen 

Sådan skal du gøre

  1. Hæld væden fra kikærterne.
  2. Hvis ærterne er frosne, gives de et hurtigt opkog inden brug.
  3. Hold halvdelen af saltmængden tilbage.
  4. Blend alle ingredienserne sammen til en fin ensartet masse.
  5. Smag til og tilsæt eventuelt mere af det resterende salt.

Tip!

Serveres sammen med grøntstænger for eksempel af gulerødder og glaskål (bliver ekstra sprøde, hvis de ligger koldt i nogle timer) eller knækbrød. Kan også bruges som spread på et stykke brød eller som fyld i en sandwich/wrap.