Knækbrød med hørfrø og græskarkerner

Knækbrød med hørfrø og græskarkerner

Opskriften er til 12 personer.

Fiberrig, sprød og mættende knækbrød, der egner sig godt til en snack eller et lille mellemmåltid. Nyd den til hummus eller dit yndlingspålæg.

Denne opskrift er delt af køkkenet på Plejehjemmet Bertram Knudsens Have, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig snack. Velbekomme!

Opskriften giver cirka 25 stykker knækbrød.

Du skal bruge

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1,25 dl rapsolie eller solsikke-, majs- eller olivenolie

Sådan skal du gøre

  1. Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen.
  2. Tilsæt vand og olie og rør det til en jævn dej, der deles i 2 lige store portioner.
  3. Rul hver portion dej ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en ens tykkelse på 2-3 mm over det hele og læg dem på en bageplade.
  4. Skær dejen i firkanter med en kniv, bagespatel eller pizzakniv, og bag knækbrødene ved 180 grader i 15-20 minutter, til de er sprøde og let gyldne.
  5. Tag knækbrødene ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

Tip!

Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller bøtte med låg på. Her kan de holde sig i 2-3 uger – hvis I kan lade dem være så længe.