Opskriften er til 12 personer.
Smagfulde kyllingekødboller lavet med butter beans og serveret med en sauce lavet på selleri. En madret hvor kødmængden er reduceret ved brug af bælgfrugter og grøntsager.
Denne opskrift er udviklet af køkkenet på institutionen Børnehuset Ved Åen, som er en af de køkkener/kantiner i Kolding Kommune, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!
(12 personer)
Kyllingekødboller
Du skal bruge
- 600 g hakket kyllingekød
- 250 g butter beans, kogt og blendet
- 2 fint hakket løg
- 1 squash revet
- lidt vand
- salt og peber
Sådan skal du gøre
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør godt sammen.
- Form kødbollerne i passende størrelser og kog dem i en gryde eller i damp ovn.
- Kødbollerne passer godt til boller i karry eller som her; Boller i selleri.
Saucen til Boller i Selleri
Du skal bruge
- 1 stor selleri, skåret i stykker på 4×4 cm
- 2 løg skåret i 1/6 dele
- 2 spsk. olie
- 1 liter bouillon
- 2 dl mælk eller fløde
- Salt og peber
- Majsstivelse til jævning
Sådan skal du gøre
- Selleri og løg svitses ved svag varme i olien og bouillonen tilsættes.
- Lad det simre i 25 minutter.
- Derefter blendes det til en fin jævn masse og mælk/fløde tilsættes.
- Saucen jævnes med maizena og smages til.
Tip!
Serveres med kogte kartofler og dampet broccoli. Kødbollerne med butter beans passer også godt til Boller i Karry.