Squashfrikadeller

Squashfrikadeller

Opskriften er til 12 personer.

Svampede og lækre squashfrikadeller fra køkkenet på IBA, hvor kødet er erstattet af et hav af grøntsager. Lav squashfrikadellerne som en klimavenlig ret til buffeten eller brug frikadellerne som pålæg på en god skive fuldkornsbrød.

Denne opskrift er udviklet af køkkenet på IBA Erhvervsakademiet Kolding, som er en af de køkkener/kantiner i Kolding Kommune, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

(12 personer)

Du skal bruge

  • 2 store squash, ca. 375 g
  • 4 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl finvalset havregryn
  • 2 dl rasp
  • 4 æg
  • 2,5 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • olivenolie til stegning

Sådan skal du gøre

  1. Riv squashen fint på et rivejern. Placér det revne i et klæde og vrid saften ud af det.
  2. Hak løg og hvidløg fint og bland alle ingredienserne til farsen sammen i en skål.
  3. Form små squashfrikadeller med en spiseske og steg dem på hver side på en varm pande med olivenolie, til de er sprøde og gennemstegte.
  4. Det tager ca. 10 minutter.

Tip!

Server squashfrikadellerne med bagt kartoffel og salat.