Pasta bolognese med grønne linser og kylling

Pasta bolognese med grønne linser og kylling

I anledningen af Bælgfrugternes Dag har vi leget med en klassisk Spaghetti Bolognese, der oprindeligt laves med oksekød og derfor hører til den tunge ende af, hvor stort et CO2 aftryk din mad giver. I denne opskrift har vi udskiftet oksekødet med tæt på 50/50 grønne linser og kylling – og det er bestemt ikke et dårligt bytte. Der er masser af fylde og smag i maden. Det behøver nemlig ikke være enten eller, når maden skal laves mere klimavenligt. Velbekomme!

 (10 Personer)

Du skal bruge

  • 200 g grønne linser (tør vægt)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bakke champignon (250 g)
  • 1 squash
  • 2 store gulerødder
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2-3 spsk. Balsamicoeddike
  • 2-3 tsk. Herbes de Provance-krydderi (tørret)
  • Salt og peber
  • 2 tsk. sukker
  • 1 spsk. grøntsagsbouillon (1-2 terninger) rørt ud i 2 dl kogende vand

Fuldkornspasta eller -spaghetti

Revet Parmesan

Frisk basilikum eller persille

Sådan gør du

  1. Start med at skylle de grønne linser i koldt vand, inden de koges i rigeligt vand i 15-20 minutter.
  2. Klargør imens alle grøntsagerne. Løg, hvidløg og champignon hakkes fint. Squash, gulerødder og bladselleri rives groft. Brug gerne en minihakker eller foodprocessor til grøntsagerne.
  3. Svits løg og hvidløg i olien i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt det hakkede kyllingekød og svits videre.
  4. Tilsæt de hakkede champignoner og efterfølgende alle de revne grønsager.
  5. Rør godt rundt, inden der tilsættes de kogte afdryppede grønne linser, koncentreret tomatpuré, hakkede tomater, Balsamicoeddike, Herbes de Provance-krydderi, salt, peber og sukker.
  6. Opløs grøntsagsbouillonen i kogende vand og tilsæt retten.
  7. Smag til.
  8. Lad retten simre ved lav varme i mindst 30 minutter og gerne et par timer for en mere intens smag.
  9. Smag til igen. Nogle gange skal der lidt mere salt, balsamicoeddike eller Herbes de Provance-krydderi til for at få den helt gode smag frem.  

Tip!

Lav Pasta Bolognesen med eller helt uden kyllingekødet – og kom ekstra grønne linser i. Servér med fuldkornspasta eller spaghetti, revet Parmesan og blade af frisk basilikum eller persille. Velbekomme!