Plantepostej

Plantepostej

Opskriften er til 12 personer.

Fyldig og smagfuld plantepostej, der smager lækkert til et hovedmåltid eller på brød som pålæg.

Denne opskrift er udviklet af køkkenet på institutionen Børnehuset Ved Åen, som er en af de køkkener/kantiner i Kolding Kommune, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

(12 personer)

Du skal bruge

  • 200 g plantesmør
  • 150 g hvedemel
  • 7 ½ dl plantedrik
  • 450 g plantefars
  • 3 løg
  • 450 g champignon
  • 450 g kogte kartofler
  • 6 tsk. salt
  • 1 ½ tsk. pebermix
  • 3 knivspids allehånde
  • 3 knivspids nelliker
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 6 spsk. plantedrik

Sådan skal du gøre

  1. Smelt plantesmørret i en gryde, tilsæt hvedemel og pisk sammen.
  2. Tilsæt plantedrik og pisk under opvarmningen.
  3. I opbagningen tilsættes plantefars, finthakkede løg og champignon, let mosede kartofler og krydderier.
  4. Blandingen varmes op under omrøring.
  5. Tilsæt majsstivelse rørt ud i de 6 spsk. plantedrik.
  6. Fordel ”farsen” i et ovnfast fad.
  7. Bag plantefarsen stående i et vandbad ved 170 grader i 1 time.

Tip!

Serveres på et godt stykke rugbrød med bagt rødbede.