Smagfuld misosuppe med ramsløg, knasende grøntsager og kylling

Smagfuld misosuppe med ramsløg, knasende grøntsager og kylling

Ramsløg (sæson: februar til juni)

Ramsløg er naturens guld og er ganske let at finde i skovbunden, når planten er i sæson i det tidlige forår. Ramsløg spises både rå og tilberedt og kan fx bruges i salaten, laves til pesto eller som i denne opskrift bruges som ingrediens i en varm ret sammen med andre grøntsager. Ramsløg har en karakteristisk smag og duft af hvidløg. Derudover er ramsløg rige på C-vitamin og kan indeholde op til 40 gange så meget som citroner.

Når du plukker ramsløg, skal du være opmærksom på ikke at forveksle med Liljekonval eller Høsttidløs, da begge af disse er giftige at spise. Når der søges efter ramsløg, vil de som regel findes som et ensartet grønt bunddække på store områder. Inden brug er det mest sikkert at tjekke dine ramsløgsblade ved at nulre lidt på dem. De skal have en meget genkendelig hvidløgsduft.

(4 personer)

Du skal bruge

  • 300 g kyllingebryst
  • Raps- eller olivenolie
  • 1 løg
  • ½ rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 350 g gulerødder
  • ¼-½ hvidkål
  • 1 pakke brune risnudler
  • 1 stor håndfuld friskplukket ramsløg
  • 4 breve lys misopasta (-pulver) (prøv dig frem)
  • 0,8-1 L vand
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle, skær i tern (1×1 cm) og drys dem med lidt salt.
  2. Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  3. Fjern kernerne fra chilifrugten og skær i små stykker.
  4. Skræl gulerødderne og skær i tynde stave.
  5. Snit hvidkålen fint og rengør ramsløg og skær dem i strimler.
  6. Varm en wok, sauterpande eller jerngryde op med lidt olie og kom kyllingeternene i og steg dem gyldne og krydr med salt og peber.
  7. Tag kødet op af gryden og steg løg, hvidløg, chili, gulerødder og hvidkål i lidt frisk olie et par minutter.
  8. Opløs misopastaen i kogt vand og hæld ved grøntsagerne.
  9. Kog nudlerne i en gryde for sig med vand og lidt salt efter anvisningen.
  10. Kom nu de forstegte kyllingetern og de strimlede ramsløg i misosuppen og lad det simre med et par minutter, inden suppen serveres. Smag til.
  11. Når misosuppen er klar til at blive serveret, anrettes den i dybe tallerkener, hvor nudlerne lægges i midten og suppen fordeles henover.

Tips!

For en mere nordisk version udskift risnudlerne med kogte speltkerner. Hvis du ønsker en ret uden kød, kan tofu i tern erstatte kyllingekødet.

Opskriften er udviklet for FOOD2030 af Marie Manniche Riber