Sprød fuldkornspizza med grønne asparges og hvidløg

Sprød fuldkornspizza med grønne asparges og hvidløg

Grønne asparges (sæson: maj til juni)

Grønne asparges er lækre, sprøde og knasende og er for de fleste lidt en delikatesse. Grønne asparges er bedst med ”lidt bid i” og derfor spises de oftest rå, lynstegt eller dampet nogle få minutter med lidt vand, salt og smør. Asparges er sunde, fordi de er fyldt med kostfibre og er rige på C-vitaminer og flere B-vitaminer. Vær opmærksom på, at sæsonen er kort for de danske asparges.
Pizzaen her er helt uden kød, men med sin hvidløgscreme, de sprøde asparges og resten af grønsagerne er den både rig på smag, fylde og sprødhed.

(2 stk)

Du skal bruge

Fuldkornspizzadej

  • ½ pakke gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 250 g Tipo00-mel eller durummel

Hvidløgscreme

  • 3 spsk. creme fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. oregano
  • ½ tsk. timian
  • 20 g parmesan
  • Salt og peber

Fyld til pizza

  • 8 stængler grønne asparges
  • 1 rødløg
  • 10 cherrytomater
  • 200 g champignon, brune
  • 30 g parmesan

Hvidløgscreme

  1. Riv parmesanen fint og pil hvidløgsfeddene.
  2. Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, oregano, timian, parmesan og smag til med salt og peber. Stil til side indtil brug.
  • Rengør de grønne asparges og knæk endestykkerne af. Del dem på langs.
  • Pil løget og halvér. Skær i tynde skiver.
  • Rens og skær cherrytomaterne i skiver.
  • Rens champignonerne og skær i kvarte. Svits dem kort i lidt olie på en varm pande.
  • Riv parmesanen fint.
  •  Tænd ovnen for fuld styrke (min. 230°C) og hvis du har en pizzasten, sæt den ind, mens ovnen opvarmes. Bruges en almindelig bageplade, lad den blive varm i ovnen, inden dejen lægges direkte på.
  •  Slå dejen ned og del den i to.
  • Tril hvert dejstykke til en stor bolle og rul den tyndt ud på et meldrysset bord.
  • Fordel hvidløgscremen på pizzadejen og riv derefter parmesan hen over bunden, inden de halverede asparges lægges henover. Fordel skiver af løg og tomater samt stegte champignon hen over.
  • Bag pizzaen, indtil bunden er sprød, ca. 15 minutter.

Tips!
Pizzaen med grønne asparges serveres med en sprød grøn salat med oliven og en olie-eddike-sennep-dressing. Hvis du er ude i god tid, kan du lave dejen dagen forinden og lade den hæve natten over i køleskabet. Husk at halvér mængden af gær, hvis dejen skal langtidshæve.

Opskriften er udviklet for FOOD2030 af Marie Manniche Riber