Som en af de første kommuner i Danmark har Kolding etableret deres eget fødevareråd!
Fødevarerådet består af repræsentanter fra hele fødevaresystemet, embedsværket og byrådet.
Formålet med fødevarerådet er at sætte fødevarer på dagsordenen, skabe en vision for området og rådgive byrådet. Som det første har fødevarerådet udarbejdet deres anbefalinger til Koldings kommende fødevarestrategi.
Fødevarerådet var naturligvis også repræsenteret ved MadMødet i november 2023.
Fødevarerådet består af:
Formand: Birgitte Kragh – Udvalgsformand for Sundhed og Fritid
Jørn Chemnitz: Udvalgsformand for Natur, Miljø og Klima
Per Mandrup, Kulinarisk leder af Culinary Institute Vejle
Flemming Paasch, CEO EasyFood
Søren Bloch, bestyrelsesmedlem i Kolding Herreds Landbrugsforening og økologisk landmand
Jimi Kristensen, ejer af Nicolai Madbar
Anne-Beth Madsby, hotelchef Comwell Kolding
Espen Sørensen, købmand Rema 1000 (Sydbanegade)
Line Øskov Knudsen, Den selvforsynende familie
Kirsten Groesen, skolechef Vitia Hansenberg
Marianne Andersen, salgschef Daka ReFood
Iben Fog, medstifter af FoodReFormers
Embedsværket, som skal servicere Fødevarerådet
Annette Lund, direktør for Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen
Merete Dissing, konstitueret kommunaldirektør
Stella Jensen, leder af Bæredygtighedssekretariatet
Helle Vilsbøll, projektleder Food2030