Brød med røde linser

Brød med røde linser

Opskriften er til 12 personer.

Fyldigt og proteinrigt brød bagt med røde linser, speltflager og Ølandshvedemel.  

Denne opskrift er udviklet af køkkenet i institutionen Børnehuset Ved Åen, som er en af de køkkener/kantiner i Kolding Kommune, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

(12 personer)

Du skal bruge

  • 100 g røde linser, skyllede og sat i blød natten over
  • 4 dl vand
  • 20 g gær 
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 100 g Ølandshvede mel
  • 50 g speltflager
  • 400 g hvedemel

Sådan skal du gøre

  1. Vandet hældes fra linserne.
  2. Ingredienserne hældes i en skål eller brug en foodprocessor og æltes godt sammen.
  3. Slå dejen op i 2 stykker og lad den ligge en times tid.
  4. Form brødene i den ønsket form og lad dem hæve en time yderligere.
  5. Bag brødene ved 190 grader i 25 minutter.