Opskriften er til 8-10 personer.
Lækker, frisk kikærtesalat, der kan bruges som pålæg til rugbrød, som fyld i en sandwich eller som forret.
Bruges kikærtesalaten som fyld til sandwich, er der til ca. 8 personer.
Opskriften er udviklet af Plejehjemmet Olivenhaven, Kolding Kommune, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!
Du skal bruge
- 1 dåse kikærter (240 g, drænet vægt)
- 1 stk. rødløg
- 1 lille dåse majs (140 g, drænet vægt)
- 1 tsk. sennep
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. kapers/cornichoner/syltede agurker
- 2 spsk. forårsløg
- Purløg, salt og peber
- 1 spsk. citronsaft
Sådan skal du gøre
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under koldt vand
- Mos kikærterne med en gaffel, så der er nogle med lidt bid i
- Rødløg, forårsløg og kapers snittes fint
- Hæld kikærter i en skål og bland med rødløg, majs, forårsløg, kapers, sennep og mayonnaise
- Tilsæt fintsnittet purløg og smag til med salt, peber og citron
- Pyntes eventuelt med syltede rødløg