Kikærtesalat

Kikærtesalat

Opskriften er til 8-10 personer.

Lækker, frisk kikærtesalat, der kan bruges som pålæg til rugbrød, som fyld i en sandwich eller som forret.
Bruges kikærtesalaten som fyld til sandwich, er der til ca. 8 personer.
Opskriften er udviklet af Plejehjemmet Olivenhaven, Kolding Kommune, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

Du skal bruge

  • 1 dåse kikærter (240 g, drænet vægt)
  • 1 stk. rødløg
  • 1 lille dåse majs (140 g, drænet vægt)
  • 1 tsk. sennep
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. kapers/cornichoner/syltede agurker
  • 2 spsk. forårsløg
  • Purløg, salt og peber
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan skal du gøre

  1. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem under koldt vand
  2. Mos kikærterne med en gaffel, så der er nogle med lidt bid i
  3. Rødløg, forårsløg og kapers snittes fint
  4. Hæld kikærter i en skål og bland med rødløg, majs, forårsløg, kapers, sennep og mayonnaise
  5. Tilsæt fintsnittet purløg og smag til med salt, peber og citron
  6. Pyntes eventuelt med syltede rødløg