Opskriften er til 12 personer.
En klassisk vegetarret fra det indiske køkken med røde linser og et hav af krydderier, der giver en intens smag. Det er en nem ret at lave og den både smager og mætter godt. Servér Dhal med Raita og fx Naan brød.
Denne opskrift er delt af køkkenet på Forsorgshjemmet Overmarksgården i Kolding, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!
(Opskrifter til 12 personer)
Du skal bruge (Dhal)
- 12 fed finthakkede hvidløg
- 6 spsk. fintrevet ingefær
- 3 spsk. karry
- 3 spsk. spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1,8 L grøntsagsbouillon
- 600 g røde linser
- 2400 g hakkede tomater
- 1/2 dl rapsolie
Sådan gør du (Dhal)
- Hvidløg og ingefær steges ved middelvarme under omrøring i et minut. Alle krydderier tilføjes og svitses med et minuts tid.
- Linserne skylles under koldt vand i en sigte og kommes i gryden sammen med grøntsagsbouillon og tomat.
- Retten simrer under låg i ca. 40 minutter og der røres i retten undervejs og der tilføjes evt. mere bouillon, hvis retten bliver for fast i konsistensen.
- Retten smages til med salt og serveres med friskhakket koriander, kold Raita og evt. lidt brød.
Du skal bruge (Raita)
- 1 bundt frisk mynte, finthakket (ca. 50 g)
- 1 kg græsk yoghurt
- 2 groftrevne agurker
- 4 fed presset hvidløg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt
- peber
Sådan gør du (Raita)
- Den græske yoghurt røres godt sammen med krydderier, hvidløg og mynte.
- Derefter tilsættes revet agurk.
- Må gerne trække nogle timer inden servering og smages til igen.