Kikærtekarry

Kikærtekarry

Opskriften er til 12 personer.

Prøv Overmarksgårdens smagfulde og krydrede kikærtekarry, der er fyldt med søde kartofler, kikærter og et væld af grøntsager og spændende krydderier.

Denne opskrift er udviklet af køkkenet på Forsorgshjemmet Overmarksgården i Kolding, som er en af de køkkener/kantiner, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

(Opskrifter til 12 personer)

Du skal bruge

  • 4 spsk. rapsolie
  • 6 løg
  • 12 spsk. Garam Masala
  • 3 spsk. revet ingefær
  • 1 chili
  • 600 g sød kartoffel
  • 750 g blomkål
  • 1200 g hakkede tomater fra dåse
  • 6 dl vand
  • 720 g kogte kikærter (drænet vægt)
  • 12 dl kokosmælk
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 spsk. spidskommen
  • Peber og salt
  • 1 bundt frisk koriander (ca. 50 g)
  • Basmati ris
  • Eventuelt Naanbrød og chutney

Sådan gør du

  1. Løgene hakkes fint og sauteres i olien i en gryde ved middelhøj varme sammen med Garam Masala, indtil de er klare.
  2. Ingefær rives fint, chili hakkes fint og de søde kartofler skrælles og skæres i tern på ca. 1x1cm.
  3. Blomkålen deles i mindre buketter og det hele kommer i gryden til løgene.
  4. Grøntsagerne steges ca. 10 minutter, til de er blevet lidt møre.
  5. Tomater, vand og kikærter tilføjes og retten bringes i kog.
  6. Der skrues ned for varmen og retten simrer under låg, til grøntsagerne er møre.
  7. Kom kokosmælken i og tilføj sukker, spidskommen og peber. Der smages til med salt.
  8. Retten simrer nu 10 minutter eller længere, til sovsen tykner let.
  9. Servér kikærtekarryen med kogte Basmati ris, friskhakket koriander og eventuelt Naanbrød og chutney.