Skolehaver

Skolehaver

D. 7. december 2023 afholdte vi skolehavekonkurrence, hvor tre klasser kunne vinde penge til at starte deres drømme-skolehave op.

Undervisning i bæredygtige fødevarer er essentiel, hvis vi skal lykkedes med en transformation af vores fødevaresystem.

Uddannelse af den næste generation er ikke kun vigtig i forhold til at opbygge viden, men nyere forskning peger også på at det, at få jord under neglene også er med til at udvikle personlige relationer og kompetencer.

Derfor har et af tiltagene været at udarbejde undervisningsmateriale og arbejde med skolehaver, som kan understøtte dette læringsbehov.

Intelligente skolehaver
Læring omkring sundhed og bæredygtig kost er vigtigere end nogensinde før, hvis vi skal løse fødevareudfordringerne. Formålet med ”Intelligente skolehaver” (Hydroponic-kasser) er at give eleverne læring og viden omkring verdens fødevareudfordringer og nogle af de nye metoder, der kan være med til at sikre et mere bæredygtigt fødevaresystem i fremtiden. Der vil være fokus på fødevares sundhed og klimaaftryk, læring omkring spiselige planter samt eksperimenter med nye intelligente dyrkemetoder, som kræver kodning og data for at skabe optimale vækstforhold.

Billederne herunder er fra Skolehavekonkurrencen d. 7. dec.