Opskriften er til 12 personer.
Kantinen på Nytorv 11’s bud på en smagfuld og cremet wannabe Hønsesalat. Kødet er 100% erstattet af grøntsager, men pålægssalaten smager ikke desto mindre skønt!
Opskriften er udviklet af kantinen på By og fællesforvaltningen Nytorv 11, som er en af de køkkener/kantiner i Kolding Kommune, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!
(12 personer)
Du skal bruge
- 1 lille knoldselleri
- 1 lille dåse aspargessnitter
- 500 g champignon
- Olie
- Ca. 350 g mayonnaise
- Citronsaft
- Salt og peber
Sådan skal du gøre
- Skræl sellerien og skær i tern på 1,5 x1,5 cm.
- Bag selleriene i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
- Rens og skær champignonerne i kvarte eller i skiver. Svits dem godt på panden og sæt til afkøling.
- Derefter røres alle grøntsagerne sammen og smages godt til med mayonnaise, citronsaft, salt og peber.
- Salaten er klar til servering.
Tip!
Anret portionsvis og servér på hjemmebagt brød.