Wannabe Hønsesalat

Wannabe Hønsesalat

Opskriften er til 12 personer.

Kantinen på Nytorv 11’s bud på en smagfuld og cremet wannabe Hønsesalat. Kødet er 100% erstattet af grøntsager, men pålægssalaten smager ikke desto mindre skønt!  

Opskriften er udviklet af kantinen på By og fællesforvaltningen Nytorv 11, som er en af de køkkener/kantiner i Kolding Kommune, der er med i FOOD2030 projektet. Opskriften er deres bud på en klimavenlig livret. Velbekomme!

(12 personer)

Du skal bruge

  • 1 lille knoldselleri
  • 1 lille dåse aspargessnitter
  • 500 g champignon
  • Olie
  • Ca. 350 g mayonnaise
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan skal du gøre

  1. Skræl sellerien og skær i tern på 1,5 x1,5 cm.
  2. Bag selleriene i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
  3. Rens og skær champignonerne i kvarte eller i skiver. Svits dem godt på panden og sæt til afkøling.
  4. Derefter røres alle grøntsagerne sammen og smages godt til med mayonnaise, citronsaft, salt og peber.
  5. Salaten er klar til servering.

Tip!

Anret portionsvis og servér på hjemmebagt brød.