Eksotisk blomkålsris med kylling og blomme-chili-sauce

Eksotisk blomkålsris med kylling og blomme-chili-sauce

Blomkål (sæson: juni til november)

Blomkål er en af de mest kendte grøntsager i Danmark og er igennem tiden brugt og elsket af mange som kogt eller dampet tilbehør til især stegte kødretter.

Blomkål har et utal af anvendelsesmuligheder som både rå i salater eller grillet med krydderier og smager desuden skønt med sin milde og lidt nøddeagtige smag. Blomkål har et ret højt indhold af C-vitamin, som bidrager til mange vigtige funktioner i kroppen.

(4 personer)

Blomme-chili-sauce (laves først)

Du skal bruge

  • 6 blommer
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 chili, røde eller gule
  • 2-3 cm ingefær
  • 2 økologiske appelsiner
  • 2,5 dl sukker
  • 1 dl. æblecidereddike
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du

  1. Skær blommerne i mindre stykker
  2. Klargør hvidløg, chili og ingefær og riv eller skær i små stykker
  3. Riv skallen af appelsinerne og pres saften ud af dem
  4. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge i 15-20 minutter
  5. Imens skoldes et glas til opbevaring af blomme-chili-saucen
  6. Når det hele er mørt, blendes blomme-chili-saucen til en ensartet masse
  7. Hæld saucen på glas og sæt den i køleskabet
    Saucen har en holdbarhed på ca. 1 uge

Eksotisk blomkålsris

Du skal bruge

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • olie
  • ½-1 blomkål
  • 2 gurkemejerødder eller 2 tsk. tørret gurkemeje
  • ½ dl vand
  • ½ dl citronsaft
  • salt
  • Friske krydderurter til pynt

Sådan gør du

  1. Pil og hak hvidløg og løg fint
  2. Klargør blomkålen og hak eller riv den fint i en foodprocessor
  3. Skræl og riv gurkemejerødder fint (hvis de anvendes friske)
  4. Sautér hvidløg og løg i olien, til de er klare
  5. Tilsæt vand, citronsaft og gurkemeje og til sidst det hakkede blomkål
    Efter et par minutter er den gule blomkålsris klar til servering

Tilbehør

Kyllingebryster og grøntsager grilles hele eller i store stykker og krydres med salt, peber og eventuelt friske krydderurter

  • 2-4 kyllingebryster
  • Diverse grøntsager i sæson

Opskriften er udviklet for FOOD2030 af Marie Manniche Riber