Til inspiration for alle de professionelle køkkener og andre madglade har vi samlet opskrifter med klimavenlige livretter fra Kolding Kommunes offentlige køkkener og kantiner.
Siden efteråret 2021 har en lang række af Koldings offentlige kantiner og køkkener samarbejdet om at blive mere klimavenlige.
Det har de blandt andet gjort ved at deltaget i inspirationsdage, workshops og efteruddannelse samt vidensdele og sparre med hinanden på erfaring, opskrifter, arbejdsgange og anden inspiration.
Der arbejdes både med plantebaseret kost, økologi, reducering af madspild og CO2 aftryk.
Kantinerne spiller en stor rolle i omlægningen af vores fødevaresystem. Ikke nok med, at de har en stor kontaktflade og bespiser og inspirerer tusindvis af mennesker hver dag, og derfor har god mulighed for at påvirke folks fødevareadfærd – de forbruger også store mængder mad, og derfor er det vigtigt, at de opererer så klimavenligt som muligt.
Gennem de sidste tre år har køkkenerne fået stor erfaring med plantebaseret kost og klimavenlige køkkenvaner. Denne erfaring munder nu ud i, at de er klar til at dele opskrifter med andre køkkener og private, som er nysgerrige på og har lyst til at sætte mere klimavenlig mad på menuen.
Samlingen af køkkener og kantiner spænder fra daginstitutioner over personalekantiner og uddannelsesinstitutioner til seniorområdet, så opskrifterne spænder også vidt og er testet af på forskellige aldersgrupper.
Opskrifter der er udviklet af køkkenerne finder du på siden her.